Kencsin dzsiru
„Kencsin leves” – a kencsin kifejezés arra utal, hogy az ételben apróra vágott hozzávalók, köztük tofu található.
- 1 kocka selyemtofu
 - 1 kocka kemény tofu
 - 100 g sárgarépa
 - 1 újhagyma ferdén vékony csíkokra vágva
 - 1 liter dasi
 - 1 kanál szójaszósz
 - 2 kanál olaj
 - 1 teáskanál japán hétf?szer-keverék
 
A „kemény” (ilyen a legtöbb, hazai készítés?) tofut vágd félcentis szeletekre, majd forró, b? olajban süsd ropogósra.
A répát szaszagai módon, azaz mintha csak egy ceruzát hegyeznél forgácsold le. A sült tofut vágd háromszög alakú darabokra.
Az olajat öntsd egy nagyobb serpeny?be és gyorsan pirítsd meg benne a répaforgácsot. Add hozzá a falatnyi darabokra vágott selyemtofut, nagy lángon pirítsd egy percig, majd add hozzá a sült tofut is. Öntsd rá a dasit, forrald fel, ízesítsd a szójaszósszal ízlés szerint, majd amikor elkészült, zárd el a lángot és csak azután szórd bele az újhagymát.